4/07/2011

Kita Bako Kita Bako !

eh korang, entry ni takde kena mengena pon ea dengan Usop Wilcha. harap maklum.


sebenarnya, semalam iman and the geng kena masak roti lilit dekat kayu. apekah ? haa~ tak faham. wat2 faham jela yek. mula2 iman masa nak buat tu pon rasa pelik jugak sebab tepung yang dah dicampur dengan yis tu kena lilit dekat kayu yang kitorang carik dekat perun. adakah ianya bersih ? hurmm~ tak kesah ler(boleh ea ?) tapi kitorang basuh ok ! last2 kitorang pon bako je la tepung tadi tu.


masa nak bako tu, memule dah jumpa dah tempat yang strategik sangat2 untuk bako tepung tu, semua dah set-up. tempat bako pon kitorang dah letak kayu dengan daun2 kering cantik2. tapi tu la kan, last2 semua group kena bako tepung tadi tu dekat tepi pagar sebelah kantin.


kat tepi pagar tu, macam-macam dugaan yang kitorang lalui bersama tau ! masa nak bako tu la ada pulak seangkatan semut merah yang dendam dengan kitorang (sebab kacau tempat dia) gigit kitorang semua, mungkin jugak tak semua tapi kebanyakannya kena lah gigit termasuk iman ok. memang terbaiklah kan kalau dah kena gigit dengan semut. pulak2 tu, tempat tu laluan angin. punyelah susah nak hidupkan api, memule apinya besar lepastu kecik balik lepastu besar lepastu kecik lepastu terus takde ! terbaik kan ?


last2, kitorang tak bako pon. huahuahua~ tapi ade jugak yang tumpang bako dekat tempat group lain tapi tak pasti masak ke tidak sebab masa tu dah nak rehat. iman pon bla jelah an dari situ. lepas tu, masa nak solat tu, ada pengumuman yang baki tepung2 yang tadi telah digoreng dan semua yang terlibat tadi boleh makan dekat dewan terbuka. punyelah semangat nak makan tapi ada pulak akak2 abang2 senior dekat situ.


last2, TAK MAKAN PON !


hua~ penat je an cube bako sampai duduk sebelah kengkawan semua cakap bau asap. dari atas sampai bawah tau bau asap. kemain~ mana tak nye, iman dah lah duduk depan asap, nasib baik tak pedih sangat tau mata ni, maklumlah, ada protecter(comin mata je)


oklah korang. boring an entry ni. baik bukak blog BA lagi bagus kan ? hurmm~ iman pon sedar tau entry ni boring ditambah pula dengan semangat 0%. maklumlah, puasa . . mungkin minggu lain masak sardin pulak. entah jadik entah tidak sardinnya.

12 comments:

  1. hehehee.....

    roti bakar lilit kayu???

    first time dengor!

    =D

    ReplyDelete
  2. haha ! peliks an ? rugi tak makan .hua~

    ReplyDelete
  3. haishhhh .
    sabo jela ~ haha
    btw , blog dah cantik laa :))

    ReplyDelete
  4. ape pelik sangat name nye tu? x pernah denagr.. tapi lagi kesian sebab last2 x makan pun.. xpe2.. pelan2 blogging.. nanti lame2 leh r menaip macam2 cite.. =)

    ReplyDelete
  5. @kay_are haha ! entah la . sebenarnya takde name . saje je letak nama ue . ok bro ! insyaallah . :)

    ReplyDelete
  6. Salam.ohayou^^.
    Jalan2 sini.
    Jemput2 singgah blog saya ye : http://frommetoyou85.blogspot.com/
    btw, nice blog :)
    Thanks~

    ReplyDelete
  7. salam kenal dari jahn..

    nice blog...pink polka dots..hmmm...really cute actually...

    ReplyDelete
  8. @ alaa tak tahu ape kejadah nye makne tulisan tu . hee~ . thnks sys ! da singgah n follow sekaly !

    ReplyDelete
  9. @jahn thnks ok ! hee~ pink is my favoritos colour act.

    ReplyDelete
  10. yeayyyy! kite bakOOooo aje :) heheh...


    tiket wayang free, jom! :)
    TIKET WAYANG FREE AJE!

    ReplyDelete
  11. cintabunga , haha :) wayang free ? alaa , dh lame da .

    ReplyDelete

Anda komen anda hebadd :) Tak percaye , cubelah .