3/30/2012

Rahsia Kenapa Penjara Pudu Ditutup

FAKTA YANG MENGEJUTKAN ! 

SEBAB-SEBAB KENAPA PENJARA PUDU DITUTUP .. ? ? ! !

 
Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur ..  di suatu ketika dulu . Hanya boleh disebarkan pada orangII tertentu sahaja ..
 
Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "BilikTerakhir". Di bilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup .
 
Dinamakan " BILIK TERAKHIR " adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkakhir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung . 
Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap , menangis , menjerit , bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu . Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka . 


Menurut kata wardenII yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan ,mereka sering terdengar suaraII sayu meminta tolong , suara orang menangis dan bermacamII lagi dari Bilik Terakhir tersebut .
 


Tak kurang juga ada di antara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula . 


Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suaraII yangsering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat rohII pesalah yang mati di tali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung . 


Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyaiII seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan "Bilik Terakhir" itu . Ketika sedang berkawal kiraII lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlariII berhampiran bilik tersebut. 


Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu . Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju ke arah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja .Ia berasa hairan bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu ? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu . 


Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar , seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samarII itu sambil meninjauII didalamnya jika terlihat akan kambing tadi . Apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tibaII hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata , 


"Heyyyyyy manusiaaa . Jangan awak sentuh harta itu . Hartaaaa itu bukankauuu yang punyaaaa " " ahmad albab yang punyaaaaaa " Ha Ha Ha HaHa " Yaaaaaaa, ahmad albab yangpunyaaaaaa ... " 


Tahniah kerana minat membaca.hihihihi jgn marah yer :)===================


ini orang manyak tipuuuu ~ =='


6 comments:

  1. ini org manyak tipu ma~~~
    btw, nice 'info' haha xD
    #kusudahkenatipulah#

    ReplyDelete
  2. wa... tertipu tipah , haishh mak ni ~~ haha lol

    ReplyDelete

Anda komen anda hebadd :) Tak percaye , cubelah .